Per tal de commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència cap a les Dones, 25 de novembre, la unitat d’Igualtat de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida (MMVA), llança la campanya Anomenem-les!
“Campanya comarcal de visibilització de les violències masclistes contra les dones i xiquetes”.
L’objectiu d’aquesta campanya és donar visibilitat a aquestes violències, adonant-nos-en que també hi són presents al nostre territori, així com a la resta del món.

Anomenemles
Aquesta campanya ha sigut presentada hui, 18 de novembre al Saló de Plens de la Mancomunitat. La Consellera Amparo Canals ha volgut ressaltar:
“Durant l’any 2018 es va posar en marxa al si d’aquesta Mancomunitat l’àrea d’Igualtat per generar polítiques comarcals dintre de l’àmbit del foment de la igualtat i la lluita contra les violències masclistes. Duent endavant xarrades i formacions com les de Rosa Cobo, les germanes Roig, Mabel Lozano i Tere Mollà, entre altres.
Ja el 2019 es crea la Unitat d’Igualtat dotant de personal específic mitjançant la Xarxa Valenciana d’Igualtat, unitat composta dels següents perfils professionals l’Agent d’Igualtat Paula García i la Tècnica d’Igualtat Rosa Conca. Equip professional que assessora, informa i empodera a la comarca en allò referent en polítiques d’igualtat tant en l’àmbit públic com el privat.
Un dels exemples del compromís d’aquestes polítiques de la Mancomunitat ha estat l’aprovació del I Pla d’Igualtat adreçat a la plantilla de personal el qual actua com un mirall de bones pràctiques per les entitats de la comarca”.
Al torn de l’Agent d’Igualtat Paula García explicava les línies d’actuació programàtiques que està realitzant la Unitat: “durant el 2020 hi ha hagut d’adaptar-se a les noves mesures sanitàries que ens impedeixen a hores d’ara fer activitats més presencials com les tradicionals concentracions, però sense oblidar que la resposta a aquesta xacra social ha de ser contrarestada i participada pel conjunt de la ciutadania.
Tenim en marxa els Programes:
-Informació, orientació i assessorament en polítiques d’igualtat emmarcat dins de les línies de la Xarxa Valenciana d’Igualtat. On hem dut a terme les coordinacions amb centres educatius, CEFIRE, ajuntaments i serveis socials, Centres Dona, Oficina Atenció a les Víctimes del Delicte (OAVD) i a més les atencions individuals a dones. Per altra banda la validació d’informes i visats d’empreses i entitats de la comarca.
-Programa Sóc dona rural, m’estime: on es dirigeixen les actuacions a dones de tota la comarca, incident a la mirada rural. Participen en les activitats de Teatre Sistèmic a Benigànim i l’Escola d’Empoderament a Agullent (les dues des de setembre fins desembres) amb grups de dones de diferents localitats.

Slider22

Pel que fa al 25 de novembre Rosa Conca, la Tècnica en Promoció d’Igualtat, explicava en què consisteix la Campanya Anomenem-les!
“Mitjançant un mapa interactiu de la Vall d’Albaida podrem conèixer les diferents manifestacions que tenen les violències cap a les dones i les xiquetes, així com els materials i exemples, formant un banc de recursos cooperatiu. El mapa i les bases de participació les trobareu a la web www.anomenemles.org

Presentació
L’exemplificació d’aquestes violències comptarà amb la participació d’ajuntaments, centre educatius, col·lectius, entitats públiques i privades i ciutadania en general mitjançant la realització de vídeos.”
Mónica Carcelén, la Promotora en pràctiques, informava de com podem inscriure’s. “Trobareu a la part de baix de la web l’opció d’inscripció que du al formulari on deureu d’elegir quina violència o manifestació d’aquesta aneu a treballar”.

ActeCampanya
La Unitat d’igualtat destacava i agraïa la participació de les entitats comarcals Lligam (Assoc. Per una criança més humanitzada) i el CRIS (Centre de Rehabilitació Integració Social per persones amb malaltia mental) que han realitzat les primeres mostres exemplificant dues violències concretes com són: La violència obstètrica i la violència estructural (que recull violències múltiples). I a les persones CIC (Coordinadores d’Igualtat i Convivència) dels centres educatius de la comarca de la Vall d’Albaida per la bona acollida i predisposició davant la Campanya.
Vero, Sonia i Silvia, treballadora i usuàries del CRIS, narraven com han recopilat vinyetes exemplificadores de les diferents violències que patim les dones tant si tens diversitat funcional com si no. I com repartiran cartells físics pels comerços per enfrontar a les persones i que repensen la societat on vivim.
Per part de l’entitat Lligam, Eva Rel, destacava la necessitat de difusió de la violència obstètrica, ja que moltes dones a hores d’ara no coneixen que l’estan patint o l’han patida. I agraïa aquesta oportunitat per donar veu a les mares i demanar que es deixe de normalitzar la infantilització i patolització del cos de les dones.
Sabem de la importància que pren la consciència crítica i informada a l’hora de fer front a problemàtiques tan complexes com són les violències que actualment continuen patint dones i xiquetes arreu del món, apel·lem per tant a la implicació activa de la ciutadania visitant la web, i donant testimoni participant en la Campanya.