Des de la Unitat de Igualtat de la MMVA dins de tota la nostra tasca en pro de la consecució dels drets de les dones hem decidit organitzar una programació per crear materials de dones referents que puguen utilitzar-se pels municipis de la nostra comarca.

Emmarcat a la campanya Lideresses Rurals es donarà visibilitat a projectes laborals duts a terme per dones o en els que participen en igualtat de condicions que la resta de l’equip del projecte.

Una campanya que en aquesta primera etapa mostra quatre projectes de dones de la comarca amb un objectiu transformador, projectes que han nascut dels seus interessos i desitjos però nugats a la realitat i el context on viuen. Projectes respectuosos amb les persones i amb el medi ambient, projectes que estimen la terra on es produeixen.

L’objectiu es que les dones i xiquetes de la Vall d’Albaida coneguen referents propers i reals per entendre que hi ha moltes opcions i formes de viure i no només aquelles imposades tradicionalment pels estereotips de gènere, sobretot actualment pels mitjans de comunicació.

Cada setmana del mes de març es publicarà a les nostres xarxes el projecte d’una dona. Son projectes d’agroecologia, educació viva i activa a la natura o cosmètica natural. Es plasmarà físicament en dos exposicions de fàcil transport per a que les demanen els municipis, els centres educatius o entitats.

Per a aprofundir i escoltar a les quatre primeres dones de Lideresses Rurals tindrà lloc una taula redona virtual el 25 de març a les 19:30 de la vesprada. A més amb col·laboració amb el Cicle de formació professional de promoció de la igualtat s’inclouran a wikipedia les dades d’aquestes dones i els seus projectes professionals.

Lideresses Rurals anirà ampliant-se amb altres dones i altres projectes dels diferents sectors laborals, doncs en cada acció i intervenció que realitzem ampliem la recerca de forma participativa i sòrica.

Una altra part important es el treball de difusió que estem fent de les activitats que es realitzaran als municipis per commemorar el 8M i reivindicar els drets de les dones.

Així mateix, el proper 8 de març es presentarà públicament la campanya Lideresses Rurals per streaming a les nostres xarxes socials en directe a les 11:00h i a les 12:00h pel mateix canal farem públic i llegirem el nostre manifest 8M amb companys i companyes de la plantilla de personal de la Mancomunitat de Municipis de Vall d’Albaida.