-Aquest dimecres 22 de setembre ha començat la II Escola d’Empoderament impartida per Araceli Caballero, formadora i tallerista especialitzada.

– Diverses activitats i iniciatives han sigut presentades a la seu de la Mancomunitat, entre les quals destaca el Cicle d’Interseccionalitat on participaran grans referents feministes com Najat El Hachmi o Silvia Agüero.

Escola empoderament

Des de la Unitat d’Igualtat s’ha presentat en roda de premsa una programació ben completa per a aquest últim trimestre de l’any. A la presentació han assistit el President de la Mancomunitat, Vicent Gomar, que ha destacat el treball excepcional dut a terme per l’equip professional d’Igualtat des de la creació del departament en 2017 i “agraïsc la gran tasca de promoció de la igualtat que estan duent a terme en la nostra comarca”, comentava.

A més, la formadora i tallerista encarregada d’impartir la II Escola d’Empoderament, Araceli Caballero, ha explicat que el què van a trobar les dones participants és “un espai per a estar amb nosaltres mateixa, per poder fer èmfasi en eixa mirada interna que queda exclosa en la cura cap als altres”. Una escola on es compartirà un espai de confiança i encontre, utilitzant tècniques i dinàmiques a través del joc i l’expressió artística per tal d’ajudar a gestionar els conflictes, comportaments i emocions d’una manera més sana i positiva cap a una mateixa. L’Escola d’Empoderament es durà a terme des del  22 de setembre al 15 de desembre, cada dimecres de 10 a 12 h en el Centre de la Dona d’Albaida.

Després d’un temps de retirada dels carrers a conseqüència de la pandèmia, la mateixa Araceli impartirà una formació per aprofundir una mica més, amb l’esperit de reactivar el moviment feminista a la comarca, en la Trobada de Col·lectius Feministes que tindrà lloc el 2 d’octubre al Parc d’Educació Mediambiental de la Vall d’Albaida.

Trobada colectius

Per una altra banda, Rosa Conca, tècnica de promoció d’igualtat de la Mancomunitat, ha anunciat que el pròxim 15 d’octubre es llançarà un directori web d’expertes de la Vall d’Albaida. Una iniciativa per visibilitzar totes les professionals de la comarca i crear sinergies que reforcen el teixit econòmic de la mà d’Ateval, Coeval i els sindicats.

D’octubre a desembre continuarà la tasca de la narradora Almudena Francés en el recull d’històries de vida de dones grans, aquesta vegada per Fontanars dels Alforins i Bocairent.

Aquest nou curs inaugura un cicle d’interseccionalitat, en què participaran la premiada escriptora Najat El Hachmi, que presentarà el seu llibre «El dilluns ens estimaran» en la biblioteca de l’Olleria el 27 d’octubre i realitzarà diversos tallers a diferents instituts de la comarca. Dins el mateix cicle, Sílvia Agüero impartirà el taller «Una gitana como un castillo» en cinc municipis de la Vall d’Albaida. Com a feminista gitana reivindica la història i discriminació del poble gitano, especialment de les dones.

Amb motiu de la commemoració del dia 25 de novembre contra les violències masclistes, l’artista visual d’Aielo de Malferit Lluci Juan coordinarà el taller «Brodant la Revolta», on diverses dones brodaran conjuntament una tela gran per donar un missatge a la societat d’unió i sororitat en la jornada contra la violència de gènere.

Les activitats no només estan dirigides a la població, a més a més, el 17 de novembre Teresa Meana dirigirà un taller de llenguatge no sexista per a formar la plantilla de professionals de la Mancomunitat dintre les accions del I Pla d’Igualtat intern de l’entitat. Una manera de posar en pràctica la important tasca de revisió de documents i publicacions amb una perspectiva de gènere que asseguren un llenguatge més inclusiu i igualitari.

El facilitador i tallerista Josep Donat, també present a la presentació, serà col·laborador per impartir els tallers de coeducació «Volem ser lliures?» junt amb les tècniques d’Igualtat a diferents instituts de la Vall. Aquests tallers, que constaran de 4 sessions cadascun d’ells i que tindran lloc des de novembre fins a juny, estan recolzats per Josep com a especialista en masculinitats igualitàries, tan necessàries per al canvi real, amb un suport i revisió de privilegis imprescindible per part dels companys homes.

Paula García, agent d’igualtat de la Mancomunitat, destacava la gran il·lusió i necessitat de reactivar les accions feministes, ja que s’han registrat més de 80 expedients oberts als Centres Especialitzats en Violència de Gènere sobre dones de  la comarca i «s’ha de treballar per crear consciències i donar recursos a aquelles dones que més ho necessiten», reflexionava.

Tota la programació i agenda d’activitats es podrà consultar a les xarxes socials de la Unitat d’Igualtat i a la pàgina web de la Mancomunitat.

Per a més informació poden enviar un correu de consulta a igualtat@mancovall.com